ECB houdt rente in eurozone op 4 procent

6 september 2007

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft het belangrijkste rentetarief in de eurozone op 4 procent. Dat maakte de Europese Centrale Bank donderdag bekend. Het besluit de rente ongewijzigd te laten, werd algemeen verwacht door analisten.
    
De Europese Centrale Bank gaf begin augustus nog aan in september de rente met een kwart procentpunt te gaan verhogen. De bank ziet daar nu in verband met de aanhoudende onrust op de kredietmarkten vanaf.

De Europese Centrale Bank zou eerst de uitwerking van de onrust op de kapitaalmarkten op de bredere economie willen afwachten. Om de kalmte te herstellen, pompte de Europese Centrale Bank donderdag nog eens ruim euro 42,2 mrd in de Europese geldmarkt.

De meeste analisten verwachten dat de Europese Centrale Bank de rente voor het einde van dit jaar optrekt tot 4,25 procent. ECB-president Jean-Claude Trichet geeft later op de dag een toelichting op het rentebesluit.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Boxenstelsel

De wet IB 2001 werkt met een boxenstelsel en kent drie afzonderlijke inkomens. Ieder inkomen is ondergebracht is een aparte box en wordt met een eigen tarief belast. Vanaf 2019 …