Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Duurzaam huis nu makkelijker te financieren

Duurzaam huis nu makkelijker te financieren
2 augustus 2017

Het lijkt een trend, maar is misschien nog wel meer een noodzaak: duurzaam wonen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om energiebesparende maatregelen te nemen in en rond het huis. Wil je je nieuwe huis duurzamer maken? Dat is nu makkelijker te financieren binnen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Diverse maatregelen

Wat zijn precies ‘energiebesparende maatregelen’? Dat kan variëren van dakisolatie tot en met triple glas in de ramen, van zonnepanelen op het dak tot en met buitengevelisolatie en van de installatie van een warmtepomp tot en met extra vloerisolatie.

5% extra hypotheek

Er zijn twee maatregelen die dit energie besparen makkelijker moeten maken. Eén maatregel geldt al langer: waar je normaliter maximaal 101% van de woningwaarde lenen kunt, is het mogelijk om een hypotheek van 106% af te sluiten als je de 5% extra budget steekt in energiebesparende voorzieningen.

Kostenspecificatie voldoende

Een nieuwe maatregel moet het verduurzamen van je (nieuwe) woning vooral makkelijker maken. Waar je eerst een offerte van de leverancier moest overleggen om bijvoorbeeld zonnepanelen mee te kunnen financieren, is een kostenspecificatie vanaf nu voldoende.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Nationale Hypotheek Garantie iets duurder in 2010
VEH: Ook hypotheek voor tijdelijke contracten en flexwerkers
Weer renteverlagingen op stapel

Diverse hypotheekverstrekkers gaan hun rente verlagen. Venn hypotheken verlaagt op donderdag 28 april de rente. Een dag later gaat de hypotheekrente van BijBouwe en Hypotrust omlaag. Tarieven Hypotrust verlaagt de … lees meer

Rotterdam geeft kluswoningen weg

In de Rotterdamse wijk Spangen zijn afgelopen zaterdag 39 zogenaamde “kluswoningen” opgeleverd. Met een zeer positief resultaat. De gemeente Rotterdam wil de komende jaren meer van deze goedkope klushuizen van … lees meer

Kredietcrisis zorgt voor duurdere hypotheek
Vraag van de maand oktober: “Wat is een starterslening?”
Over hypotheken

Onderzetting

Onderzetting is het beschikbaar stellen van onroerend goed als onderpand.