Duurzaam huis nu makkelijker te financieren

2 augustus 2017

Het lijkt een trend, maar is misschien nog wel meer een noodzaak: duurzaam wonen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om energiebesparende maatregelen te nemen in en rond het huis. Wil je je nieuwe huis duurzamer maken? Dat is nu makkelijker te financieren binnen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Diverse maatregelen

Wat zijn precies ‘energiebesparende maatregelen’? Dat kan variëren van dakisolatie tot en met triple glas in de ramen, van zonnepanelen op het dak tot en met buitengevelisolatie en van de installatie van een warmtepomp tot en met extra vloerisolatie.

5% extra hypotheek

Er zijn twee maatregelen die dit energie besparen makkelijker moeten maken. Eén maatregel geldt al langer: waar je normaliter maximaal 101% van de woningwaarde lenen kunt, is het mogelijk om een hypotheek van 106% af te sluiten als je de 5% extra budget steekt in energiebesparende voorzieningen.

Kostenspecificatie voldoende

Een nieuwe maatregel moet het verduurzamen van je (nieuwe) woning vooral makkelijker maken. Waar je eerst een offerte van de leverancier moest overleggen om bijvoorbeeld zonnepanelen mee te kunnen financieren, is een kostenspecificatie vanaf nu voldoende.

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Begunstigde

De begunstigde is degene die als rechthebbende op een verzekerd bedrag is aangewezen. Een gebruikelijke bevoordeling is in eerste instantie de verzekeringnemer en na diens overlijden:– echtgeno(o)t(e)– kinderen– erven van de …