Duurzaam huis nu makkelijker te financieren

Duurzaam huis nu makkelijker te financieren
2 augustus 2017

Het lijkt een trend, maar is misschien nog wel meer een noodzaak: duurzaam wonen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om energiebesparende maatregelen te nemen in en rond het huis. Wil je je nieuwe huis duurzamer maken? Dat is nu makkelijker te financieren binnen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Diverse maatregelen

Wat zijn precies ‘energiebesparende maatregelen’? Dat kan variëren van dakisolatie tot en met triple glas in de ramen, van zonnepanelen op het dak tot en met buitengevelisolatie en van de installatie van een warmtepomp tot en met extra vloerisolatie.

5% extra hypotheek

Er zijn twee maatregelen die dit energie besparen makkelijker moeten maken. Eén maatregel geldt al langer: waar je normaliter maximaal 101% van de woningwaarde lenen kunt, is het mogelijk om een hypotheek van 106% af te sluiten als je de 5% extra budget steekt in energiebesparende voorzieningen.

Kostenspecificatie voldoende

Een nieuwe maatregel moet het verduurzamen van je (nieuwe) woning vooral makkelijker maken. Waar je eerst een offerte van de leverancier moest overleggen om bijvoorbeeld zonnepanelen mee te kunnen financieren, is een kostenspecificatie vanaf nu voldoende.

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Hoofdpunten Miljoenennota 2008 voor (toekomstige) woningbezitters
Overgangsregeling voor erfbelasting op vruchtgebruik van woningen.
Jongeren verbruiken meeste water met douchen
Minder nieuwe hypotheken

HOUTEN – Het Financieele Dagblad schrijft dat steeds meer hypotheekaanbieders de rem op de productie van nieuwe leningen zetten. Het gebrek aan financiering of kapitaal is hiervan de voornaamste oorzaak. … lees meer

Bestedingen aan huis blijven nog steeds achter
NHG stelt strengere eisen aan taxateurs

HOUTEN – Mensen die hun woning willen financieren met een NHG-hypotheek krijgen te maken met strengere regels voor het taxatierapport.  Alleen rapporten die zijn opgesteld door taxateurs die lid zijn … lees meer

Over hypotheken

Erfgenaam

Een erfgenaam is een persoon die op grond van een testament of op grond van de wet recht heeft op een erfenis.