Discussie over hypotheekrenteaftrek leidt tot afname hypotheken

14 april 2010

HOUTEN – In de eerste twee maanden van dit jaar is het aantal afgesloten hypotheken met 11% gedaald, ten opzichte van een jaar geleden. De discussie omtrent de hypotheekrenteaftrek wordt door De Volkskrant als oorzaak bestempeld.

Dit meldt de krant woensdag op basis van cijfers van IG&H Consulting. Dit adviesbureau heeft gegevens van het kadaster bestudeerd, om tot deze conclusie te komen.

Toename van het consumentenvertrouwen en meevallende werkloosheid maakte dat men in de woningbranche hoopte dat de huizenmarkt zou aantrekken. Uit deze cijfers blijkt echter dat dit niet het geval is.

Een partner bij IG&H Consulting geeft als mogelijke oorzaak het feit dat de eventuele maatregelen betreffende de hypotheekrenteaftrek nog niet in de huizenprijs zijn verwerkt. Dit zou een afwachtende houding van huizenkopers in de hand werken.

 

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Registergoed

Een registergoed is een goed waarvan de overdracht of vestiging moet worden ingeschreven in de daartoe bestemde openbare registers. Het omvat alle onroerende en bepaalde roerende zaken, alsmede bepaalde rechten …