De prijsstijging van huizen neemt af

24 februari 2009

HOUTEN – In Nederland neemt de prijsstijging van woningen af. In de provincies Flevoland en Limburg zijn de prijzen zelfs lager dan vorig jaar.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster hebben deze cijfers afgelopen vrijdag gepubliceerd. Eerder maakte het Kadaster al bekend dat het aantal verkochte woningen in de maand januari ten opzichte van 2008 met een kwart was gedaald. In vergelijking met december 2008 was er zelfs sprake van een daling van ruim 48 procent.

In januari dit jaar waren alle typen bestaande koopwoningen duurder dan in januari 2008. Vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen stegen met 1,7 procent het meest in prijs. Met een stijging van 0,6 procent nam de prijs van hoekwoningen het minst toe. De grootste prijsstijging was in Noord- en Zuid-Holland.

Ten opzichte van december 2008 zijn de verkoopprijzen van bestaande woningen in januari met 0,2 procent gestegen. De prijzen van vrijstaande- en twee-onder-een-kapwoningen stegen, die van overige woningen daalden ten opzichte van december 2008.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Risicopremie

Risicopremie is een deel van de totale premie voor een meeverbonden levensverzekering, die dient om het overlijdensrisico te verzekeren. Daarnaast wordt een deel van de totale premie aangewend om de …