De hoogste spaarrente volgens de consumentenbond

25 oktober 2007

Deze week kwam het uitgebreid in de publiciteit: de Postbank geeft op haar Plusrekening slechts 0,5% rente. Er zijn echter talloze spaarrekeningen, waar u veel meer rente voor uw geld krijgt. De Consumentenbond heeft een top 6 opgesteld van de 10 (internet)spaarrekeningen, waar klanten op dit moment de hoogste rente krijgen.

Deze rekeningen zijn vergelijkbaar met de Plusrekening, want het zijn ook rekeningen zonder beperkende voorwaarden. (dus geen opnamekosten, geen minimuminleg verplicht of vaste maandelijkse storting; geld hoeft niet een bepaalde periode vast te staan) In de lijst ziet u zowel gewone spaarrekeningen als internetspaarrekeningen.

Positie Peildatum 18-10-2007
Maximale rente
Geldgidsscore 24-09-2007
  1 Credit Europe Bank Top Interest rekening
4,5
84
  1 ATB internet spaarrekening
4,5
  2 AKBank internet spaarrekening
4,3
  3 AKBank internet spaarrekening
4,25
72
  3 The Economy Bank Ster spaarrekening
4,25
  4 Garantibank Gouden Internet rekening
4,1
36
  5 Argenta internet spaarrekening
4
68
  5 Garantibank Gouden Klaver verzekering
4
49
  6 DSB bank
3,8
68
  6 Yapi Kredi Bank Europlus Spaarrekening
3,8
52
    Bron: Consumentenbond

Rob Dorscheidt, hoofd van de beleidsafdeling van de Consumentenbond, legt uit dat de geldgidsscore een soort van rapportcijfer is. Deze score -tussen de 0 en 100- geeft een indicatie over de stabiliteit van de hoogte van de aangeboden rente. Hoe hoger, hoe beter.

De Consumentenbond kijkt namelijk 10 peildata terug naar de hoogte van de rente. Van de banken, die deze score nog niet hebben, zijn nog geen 10 peildata beschikbaar.

Dorscheidt adviseert klanten ook vooral om zich om de 1 à 2 jaar goed te oriënteren over de rentetarieven. Want het openen van een nieuwe spaarrekening loont al snel de moeite. Ook is het openen van een nieuwe spaarrekening eenvoudig. U neemt contact op met de nieuwe bank; en opent daar een rekening. U heeft wel een zogenaamde tegenrekening nodig, maar dat is vaak gewoon uw eigen betaalrekening. U hoeft voor de banken die in deze top 6 staan, niet uw huidige bank te verlaten. Als de nieuwe spaarrekening is geopend, hoeft u alleen nog maar het geld van uw oude spaarrekening over te boeken via de betaalrekening naar de nieuwe spaarrekening.

Bron: Kassa

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Juridische looptijd

De juridische looptijd is de looptijd waarvoor een overeenkomst, zoals een overeenkomst van geldlening gesloten is. Deze looptijd hoeft niet gelijk te zijn aan de economische looptijd van een hypothecaire …