Consumentenbond wil namen ‘foute’ adviseurs openbaar

16 augustus 2007

AMSTERDAM – De Consumentebond heeft per brief laten weten dat het de namen van de tussenpersonen die zonder vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) handelen, openbaar wil hebben. Dat staat in de AM signalen van vandaag.

De AFM liet recent weten dat er bij 5 procent tot 15 procent van de financieel adviseurs ernstige overtredingen plaats vinden. Volgens Martijn Pols van de AFM gaat het hierbij wel om een grove schatting. De cijfers zijn gebaseerd op zowel een a-selecte steekproef als op de 10 procent van de aanvragers die geen vergunning krijgen.

"Consumenten hebben het recht om te weten om welke bedrijven het hier gaat" vind de Consumentbond. Volgens de bond loopt de consument grote risico's op verkeerde financiële adviezen als deze adviseurs al zo slecht omgaan met de eisen van de AFM.

Hypotheekrente werkt uitsluitend met Erkend Hypotheekadviseurs en is in het bezit van een vergunning van het AFM. U bent dus verzekerd van een goed en betrouwbaar advies.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Jurisprudentie

Jurisprudentie zijn vastgelegde uitspraken van de rechterlijke macht over een reeks van jaren. In rechtszaken kan er vervolgens verwezen worden naar eerdere zaken, jurisprudentie. De rechter zal vaak aansluiting zoeken …