Consument nog niet onder de indruk van kredietcrisis

27 augustus 2007

HOUTEN – Volgens het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) is de Nederlandse consument nog niet erg onder de indruk van de kredietcrisis. Het CBS berekende dat de index, gekoppeld aan het consumentenvertrouwen, in de eerste twee weken van augustus met 1 punt gestegen is ten opzichte van juli jl.

Naast het consumentenvertrouwen, bekeek het CBS ook de koopbereidheid en kwam tot de conclusie dat ook deze nauwelijks veranderd was. Over de eigen financiën in de afgelopen twaalf maanden was de consument aanzienlijk positiever dan in juli. Volgens het CBS zijn consumenten in de afgelopen vijf jaar niet meer zo positief geweest als nu. Wel vond de consument de tijd iets minder gunstig om grote aankopen te doen dan vorige maand.

Het CBS maakt wel de kanttekening dat het onderzoek, dat plaats vond in de eerste twee weken van augustus, waarschijnlijk net niet de reacties op de aandelenbeurzen heeft meegenomen omdat deze reacties in de laatste paar dagen van het onderzoek pas kenbaar werden. 

Bron: cbs.nl 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bezwaarschrift

Een bezwaarschrift is het schriftelijk indienen van een bezwaar tegen een beslissing bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.