Consument heeft geen vertrouwen in online hypotheek

21 juli 2010

HOUTEN – Volgens onderzoeksbureau TNS Nipo verkiest het grootste deel van de Nederlanders persoonlijk advies boven het online afsluiten van een hypotheek. Dit komt volgens de onderzoeker doordat mensen onzeker zijn en het liefst advies willen hebben van een persoon die ze kunnen vetrouwen.

TNS Nipo deed onderzoek onder ruim duizend mensen die in 2009 een hypotheek sloten nog eens ruim 500 consumenten die over een andere woningfinanciering nadachten. Eén op de vijftig hypotheekklanten heeft zijn adviseur vorig jaar betaald op basis van een uurtarief. Eén op de zes betaalde een vast tarief voor het hypotheekadvies, terwijl in tweederde van de gevallen afsluitprovisie nog de beloningsvorm was.

De kosten voor een hypotheekadvies worden door consumenten gemiddeld genomen geschat op €1.200. Uitschieters in de schattingen zijn €500 tot maximaal €2.250. Overigens geeft een derde aan totaal geen idee te hebben hoeveel kosten er eigenlijk met de verstrekking van een hypotheek gemoeid zijn.

Bron: AMweb.nl

Maak direct een afspraak met één van onze hypotheekadviseurs!

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Starterslening

Wat is een starterslening? Gemeenten die de Startersregeling voeren, bieden huishoudens tot een bepaalde inkomensgrens de mogelijkheid om de woonlasten van hun eerste koophuis te verlagen. Dat gaat met behulp …