Coalitiepartijen maken zich hard voor hypotheekrenteaftrek

28 december 2011

HOUTEN – Coalitiepartijen VVD en CDA zullen zich, samen met de PVV, blijven hard maken voor de hypotheekrenteaftrek. Dit benadrukt premier Rutte in De Tegraaf van afgelopen zaterdag.

Onder de ministers of Kamerfracties van deze partijen is er volgens Rutte niemand die wil ingrijpen in de aftrek. "Niemand heeft het in het vizier." De premier laat weten dat bij de start van het kabinet niet voor niets afgesproken dat er niet getornd zal worden aan het fiscale voordeel voor huizenbezitters. "Daar zijn twee redenen voor. In de eerste plaats is het een correctie voor de hoge belastingdruk. En het mooie van de hypotheekrenteaftrek is dat het bezitsvorming stimuleert. Dus het is een geweldig instrument", aldus de premier.

Coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV voerden in 2010 allemaal campagne voor het behoud van het fiscale voordeel voor huizenbezitters. PVV-leider Wilders zei eerder deze maand dat voor zijn partij morrelen aan de hypotheekrenteaftrek bij nieuwe bezuinigingen geen optie is. Het CDA gaf toen aan niet over de aftrek te willen speculeren.

Bron: Fintool

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Hybride hypotheek

De hybride hypotheek wordt ook wel de spaarbeleggingshypotheek genoemd. Je kan binnen de verzekering kiezen tussen sparen en beleggen of een combinatie van beide. Bij deze hypotheekvorm wordt er tussentijds …