CDA: Ouders mogen financieel meehelpen

15 februari 2012

HOUTEN – Het CDA is voorstander van het vergemakkelijken voor ouders om hun kinderen te helpen bij het aflossen van hun hypotheekschuld.

Tot op heden is het zo dat ouders tot €50.000 belastingvrij kunnen schenken aan hun kinderen, dit wil het CDA versoepelen. CDA-kamerlid Omtzigt geeft aan dat het bedrag omhoog moet. Tevens wil hij dat ouders de schenking zouden kunnen uitsmeren over meerdere jaren.

Een dergelijke versoepeling kan bijdragen aan het omlaag brengen van de enorme hypotheekschuld die Nederlanders in totaal hebben uitstaan. Op dit moment staat er zo’n 900 miljard euro aan hypotheekschuld uit in Nederland. Wanneer deze schuld minder wordt zal de schatkist van de Nederlandse overheid minder kwijt zijn aan hypotheekrenteaftrek, welke nu jaarlijks 13 miljard euro kost.

De regeling zou niet alleen voor ouders moeten geld, maar ook voor grootouders wanneer zij hun kleinkinderen financieel zouden willen helpen.

Bron: NOS.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Privé-bezit

Indien personen niet gehuwd zijn en samenwonen zijn er zaken die gemeenschappelijk bezit zijn en zaken die privé-bezit zijn. Privé-bezit is datgene dat men zelf betaald en gekocht heeft en waarvan helder is dat …