Bos: Hypotheekrenteaftrek gaat op de helling

19 november 2009

Houten – Minister Bos (Financiën) voorziet dat de regeling voor hypotheekrenteaftrek binnen enkele jaren op de helling gaat. De minister voorspelde gisteren op de Universiteit van Amsterdam dat het huidige systeem van hypotheekrenteaftrek het volgende kabinet niet zal overleven, zo is te lezen in de Telegraaf van vandaag.

De economische crisis beweegt het kabinet om een jaarlijks tekort van rond de 35 miljard euro weg te werken. In dit kader heeft het kabinet al eerder aangegeven dat de regeling voor de hypotheekrenteafrek onder de lopen genomen wordt. Minister Bos benadrukte wel dat een eventuele afschaffing van de hypotheekrenteaftrek gefaseerd zal worden uitgevoerd om een chaos op de huizenmarkt te voorkomen. 

Volgens de Telegraaf reageerden de VVD en CDA bij monde van Kamerleden Remkes respectievelijk Omtzigt geschokt op de uitspraken van Minister Bos. Beide kamerleden zouden de uitspraak niet gepast vinden gezien de huidige economische situatie.

Bron : De Telegraaf 19-11-2009, pagina 3

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bewonersverklaring

De bewonersverklaring is een verklaring die bij premiekoopwoningen vereist is. De eigenaar stelt het Ministerie van BZK hiermee op de hoogte van het feit dat de bewoner een woning ook …