Bezuinigen belangrijker dan luxe voor woningeigenaren

5 augustus 2009

HOUTEN – Woningeigenaren die voor domotica in hun woning kiezen, doen dit in eerste instantie vanweg het efficiëntere energieverbuik. Dit is gebleken uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Na het effeciëntere energieverbruik volgen luxe en comfort (34 procent) en veiligheid (11 procent) als redenen voor het aanschaffen van technische hulpmiddelen voor in de woning.

Het begrip domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen zoals verwarmen, ventileren of verlichten en diensten uit de woonomgeving te gebruiken zoals telefoneren of tv kijken. Dit gebeurt bij voorkeur flexibel: op iedere plek en op ieder tijdstip dat het de bewoner uitkomt, met een eenvoudige bediening eventueel op afstand.

Waar de focus bij domotica een paar jaar geleden met name lag op het verhogen van comfort en veiligheid in huis, lijken veel woningbezitters zich nu ook bewust te zijn van de positieve effecten op het energieverbruik door gebruik van domotica.

Bron: Metro

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Beheerbeding

Het beheerbeding wordt opgenomen in de hypotheekakte om de hypotheekgever te verplichten zijn woning in goede staat te onderhouden.