Belgische woningen te duur voor Nederlandse koper

18 augustus 2009

HOUTEN – Er lijkt een einde te komen aan de uittocht van Nederlanders naar de Belgische grensstreek. De gemeenten net over de grens registreren amper nog nieuwe bewoners uit Nederland. De reden hiervoor is dat de prijzen van woningen in België zijn gestegen en dat Nederlanders sowieso minder verhuizen.

Vermogende Nederlanders verhuisden jarenlang naar een plaats over grens om de Nederlandse vermogensbelasting te ontwijken. Daarnaast waren villa's in België lange tijd stukken goedkoper. Wanneer Nederlanders nu over de grens gaan wonen, blijken ze voor een kleinere woning te kiezen.

Ook in Maasmechelen merkt men dat er minder Nederlanders verhuizen, meldde de krant Het Belang van Limburg. Van de nieuwkomers is een derde een Nederlander van Turkse of Marokkaanse afkomst, die een half jaar een appartement in België huurt. Zo kunnen zij een partner laten overkomen uit hun vaderland, wat in Nederland niet kan.

In totaal zijn ruim 113.000 Nederlanders ingeschreven in België.

Bron: metro

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Authentieke akte

Een authentieke akte is een akte die door een openbaar ambtenaar is opgesteld en gewaarmerkt. Voorbeelden van authentieke akten zijn onder meer: de hypotheekakte, splitsingsakte, het testament en de transportakte.