Beleggen te onzeker? Sparen is in!

19 maart 2008

Nederlanders hebben eind vorig jaar ruim 40 miljard Euro meer op een depositospaarrekening gezet dan eind 2006. Dat blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank. Onrustige aandelenmarkten en een hoge rente op veel spaarrekeningen zorgen voor deze verschuiving.

Deposito
Eind 2007 stond ruim een kwart van het Nederlandse spaargeld, ofwel 64 miljard euro, op een deposito. Bij een deposito wordt het geld voor een langere tijd weggezet. Dat kan een hoge rente opleveren, maar heeft als nadeel dat u niet zo gemakkelijk bij uw geld kunt.

Internetsparen
Wilt u toch wat flexibeler over uw spaargeld kunnen beschikken? Dan is een internetspaarrekening een betere keuze. Een aantal banken vergoeden op hun internetspaarrekening zelfs een vrijwel gelijke rente als op een deposito. Uw rendement is dus vergelijkbaar, maar u bent veel flexibeler. En dat is wel zo prettig.

Het vergelijken van de spaarrente op een internetspaarrekening met de rente op een deposito is dus slim! Vergelijkingssites zoals DeHoogsteSpaarrentes.nl bieden u de mogelijkheid om de beste aanbieders van deposito's en spaarrekeningen in Nederland met elkaar te vergelijken én deze spaarproducten direct af te sluiten. 

Ook voor ondernemers
Ook ondernemers kunnen profiteren van de aantrekkelijke rentetarieven van deposito's en de flexibiliteit van internetsparen. Wilt u dus jarenlang verzekerd zijn van een hoog rendement op uw bedrijfskapitaal, kijk dan ook even op www.dehoogstespaarrentes.nl .

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Overmacht

Overmacht betekent dat iemand niet aan zijn (contractuele) verplichtingen kan voldoen doordat een voorval zich buiten zijn schuld en/of risico voordoet.