Belastingplannen komen woningmarkt ten goede

24 oktober 2012

HOUTEN – De plannen met betrekking tot de hervormingen van de inkomstenbelastingen, zoals deze vorige week gepresenteerd werden door de commissie-Van Dijkhuizen, zijn goed voor de woningmarkt en beter dan eerdere plannen. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis.

In het interimrapport dat de commissie presenteerde staan voorstellen met onder meer minder en lagere belastingtarieven, hogere BTW, de afschaffing van de overdrachtsbelasting en het beperken van de hypotheekrenteaftrek. Aangaande dit laatste thema stelt de commissie voor om de hypotheekrente geleidelijk aan af te bouwen voor zowel oude als nieuwe huiseigenaren.

Volgens directeur Rob Mulder van de Vereniging Eigen Huis tast een langzame afbouw van de hypotheekrenteaftrek in combinatie met lagere belastingtarieven de koopkracht niet aan. Bovendien is het bij deze plannen niet het geval dat starters benadeeld worden ten opzicht van mensen die al langer een hypotheek hebben. Iets wat de doorstroom op de woningmarkt ten goede zal komen.

 

Bron: NOS.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Mede-onderzetting

Dit is het tot meerdere zekerheid brengen van een registergoed (vaak een woning) onder hypothecair verband. De eigenaar van het extra onderpand is geen schuldenaar van de hypotheek. Indien de …