Banksparen erg populair

13 oktober 2009

HOUTEN –  Banksparen blijkt erg populair onder Nederlandse consumenten. Samen hebben Nederlanders bijna 1,8 miljard euro op hun bankspaarrekening staan. Het sparen voor pensioen en de eigen woning heeft in ruim anderhalf jaar tijd dus een hoge vlucht genomen.

Dit is gebleken uit het allereerste marktonderzoek naar de populariteit van banksparen, uitgevoerd door IG&H Consulting & Interim, waaraan alle grote banken en verzekeraars hebben meegewerkt. Volgens het onderzoeksrapport heeft de introductie ervan vorig jaar januari geleid tot een ware aardverschuiving op de vermogensmarkt.

In het verleden hadden verzekeraars een monopolie op het fiscaal gunstig sparen of beleggen voor aflossing van de hypotheek en het opbouwen van een oudedagsvoorziening. Met de komst van banksparen, een alternatief voor bijvoorbeeld een lijfrentepolis, kan geld op een geblokkeerde spaar- of beleggingsrekening bij een bank gezet, vaak tegen lagere kosten.

Banksparen omvat nu 30 procent van de totale fiscale vermogensmarkt. Volgens het onderzoek zal het aandeel van dit product nog verder toenemen. Mogelijk zal het tegen 2012 zelfs 45 procent vertegenwoordigen, als de fiscale mogelijkheden nog verder worden verruimd.

Bron: telegraaf.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Centraal testamentenregister

Het Centraal Testamentenregister is een database waarin wordt bijgehouden wie, wanneer en bij welke notaris een testament heeft laten (op)maken. Het register biedt geen inzage in de inhoud van het …