Aegon wint terrein op hypotheekmarkt

1 juni 2011

HOUTEN – Aegon is in het eerste kwartaal van dit jaar de sterkste groeier op de hypotheekmarkt, zo blijkt uit cijfers van IG&H op basis van Kadaster-gegevens. Het marktaandeel van Aegon is met twee procentpunten toegenomen tot zo'n 7%. Rabobank daarentegen verliest fors in de eerste drie maanden van 2010.

De marktleider in hypotheken levert 3,5% marktaandeel in. De afname is enigszins vertekend, omdat de productie in het eerste kwartaal van vorig jaar juist ongewoon hoog uitviel, aldus IG&H. Rabobank gaat van ruim 29% naar minder dan 26%. Nummer twee ING weet net als Aegon het marktaandeel met 2% te vergroten en komt daarmee uit op ruim 17%. Amstelhuys, de partij achter de Delta Lloyd-hypotheken, groeit eveneens met een kleine 2% en verdubbelt daarmee het marktaandeel.

Behalve Rabobank verliezen ook SNS Bank, Florius, ABN Amro en Obvion terrein; de krimp zit bij deze partijen tussen een half en een heel procentpunt.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Rentegarantie

Een rentegarantie is een hypotheekofferte waarin de aangeboden rente voor een bepaalde periode wordt gegarandeerd, zonder dat bekend is om welke woning het gaat. Dit wordt officieel een rentegarantie genoemd.