ABN Amro verlaagt rente, SNS verhoogt

24 juni 2016

Vele hypotheekverstrekkers veranderen de rente. Bij ABN Amro, Attens Hypotheken, Hypotrust en Conservatrix gaan de tarieven omlaag. SNS heeft een verhoging aangekondigd.

Minder dan 1 procent

ABN Amro verlaagt vanaf vandaag (vrijdag 24 juni) de rente voor 10 en 20 jaar vast met respectievelijke 0,1 en 0,05 procent.De budgethypotheek van ABN Amro heeft het laagste rentetarief van Nederland: 0,99 procent voor 2 jaar vast met NHG en zelfs 0,94 procent bij een marktwaarde van 65 procent.
Attens Hypotheken verlaagt vandaag de rente van al haar hypotheken. Deze partij biedt nu rentes aan vanaf 1,50 procent. Ook de rente van Hypotrust gaat vanaf vandaag omlaag. Het laagste tarief van de Comfort Hypotheek is nu 1,83 procent voor 10 jaar vast met NHG. De laagste rente bij Hypotrust is 1,5 procent. Conservatrix heeft op 22 juni al de rentetarieven van de Conservatrix Hypotheek met een rentevaste periode van 15 en 20 jaar verlaagd.

Verhogingen

Niet alleen verlagen hypotheekverstrekkers de rente, ook zijn er een aantal die juist de tarieven verhogen. Bij SNS loopt per 25 juni de tijdelijke actiekorting op NHG bij 1 tot en met 12 jaar vast van 0,05 procent af. Vanaf 25 juni zijn die tarieven daarom 0,05 procent hoger. ABN Amro heeft de rente voor 12 jaar vast met 0,12 procent verhoogd.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Ladenplan

Wie op het budget moet letten kan kiezen voor een ladenplan, een ontwerp dat de architect in de la heeft liggen. Vaak kan een ladenplan aan de wensen van de …