Offerte aanvragen
Gratis telefonisch advies 030 - 237 44 88

Aantal wanbetalers hypotheek stijgt niet

Aantal wanbetalers hypotheek stijgt niet
12 augustus 2009

HOUTEN – ING ziet geen toename in het aantal Nederlanders dat problemen heeft met het betalen van de hypotheeklasten. Dit zei bestuursvoorzitter Jan Hommen woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.
 
ING heeft op ongeveer 1 procent van de hypotheken te maken met een betalingsachterstand. Dit cijfer is ondanks de economische crisis en de moelijke huizenmarkt constant gebleven.

''Er is geen toename in wanbetalingen'', aldus Hommen. ING heeft voor 136 miljard euro aan hypotheken uitstaan op de Nederlandse woningmarkt en is een van de grotere hypotheekverstrekkers van het land.

Door de gedaalde prijs van woningen is de potentiële opbrengst voor de bank bij een gedwongen verkoop lager. ING heeft een voorziening genomen van ongeveer 35 miljoen euro om deze eventuele verliezen op te vangen.

Bron: nu.nl

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Klein Bentveld – Het duurste huis op Funda
Onderzoek naar het voorkomen van gedwongen verkoop
Brexit gevolgen voor Spaanse huizenmarkt
Nederlandse huishoudens spaarzamer door crisis
Meer nieuwbouw, minder bouwvergunningen
Maximale hypotheek in 2014 omlaag

HOUTEN – Voor bepaalde inkomensgroepen gaat het maximale bedrag dat men op grond van het inkomen mag lenen voor de aanschaf van een woning omlaag. Afhankelijk van de hoogte van … lees meer

Over hypotheken

Oudedagslijfrente

De oudedagslijfrente is een levenslange lijfrente waarbij de belastingplichtige de verzekerde, verzekeringnemer en begunstigde is. De uitkering van de termijnen moet uiterlijk ingaan in het jaar dat de leeftijd van 70 …