30 procent van hypotheek wordt in zolder gestoken

31 december 2008

HOUTEN – Van alle Nederlandse zolders functioneert driekwart voornamelijk als bergruimte. Dit is een wel erg kostbare 'rommelkamer' aangezien de gemiddelde hypotheekwaarde zo’n 65.000 euro bedraagt. Dat blijkt uit een onderzoek onder huiseigenaren naar het gebruik van de zolder.

Veel mensen beseffen niet dat ze zoveel geld hebben geïnvesteerd in een tamelijk verwaarloosde ruimte. Dat stelt commercieel directeur Michel Kalis van VELUX, dat samen met USP Marketing Consultancy het onderzoek heeft gedaan. De financiële toestand kan echter voor een verandering zorgen. Veel mensen met verhuisplannen worden door de crisis wat voorzichtiger. Er wordt steeds vaker gekozen voor een verbouwing van de huidige woning, in plaats van verhuizing.

Bij deze verbouwing is het verstandig om de zolder aandacht te geven, omdat dit de ruimte is die in veel woningen niet efficiënt gebruikt wordt. Vaak is deze ruimte erg groot en kan het met een paar kleine ingrepen een stuk leefbaarder gemaakt worden. Hierdoor wint de woning ook nog eens aan waarde.

Bron: Nieuwsbank

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Aflossingsvrije hypotheek

Wat is een aflossingsvrije hypotheek? Dit is een hypotheekvorm waarbij je alleen rente betaalt en je gedurende de gehele looptijd van de hypotheek niets aflost. Het aflossen van de hypotheek …