3 kijktips voor mensen op huizenjacht

8 januari 2020

Kun je naast je dagelijkse dosis Funda, tips van je aankoopmakelaar, adviezen van je hypotheekadviseur en de nodige bezichtigingen géén genoeg krijgen van wat er zoal speelt op woningmarktgebied, dan hebben we hier een paar serie-tips om ’s avonds lekker bij onderuit te zakken en inspiratie bij op te doen!

1. Kopen zonder kijken

Als woningzoekende is de struggle tegenwoordig real. De huizenmarkt is zo oververhit, vooral in de omgeving van de Randstad, dat het voor veel mensen onmogelijk lijkt te worden om een woning te vinden die aan de wensen voldoet. Acht stellen zijn zo wanhopig dat ze het hele proces uit handen geven. In Kopen zonder kijken geven ze Martijn Krabbé en zijn team toestemming om een huis voor hen te zoeken, te kopen en te verbouwen. Het huis krijgen ze pas te zien als de koopovereenkomst is getekend. Het eerste seizoen is afgelopen najaar uitgezonden op RTL en terug te zien via Videoland. Inmiddels zijn ze op zoek naar koppels voor seizoen twee…

2. Interior Design Masters

Netflix heeft in samenwerking met de BBC een soort talentenshow ontwikkeld, speciaal voor interieurontwerpers. Iedere aflevering krijgen ze een ontwerpopdracht die vraagt om creativiteit, samenwerking en een flinke dosis talent. Ontdek de aspirant-interieurontwerper in jezelf, misschien is dat ene klushuis dat al een paar maanden te koop staat tóch iets voor jou? Seizoen 1 is nu via streamingdienst Netflix te zien.

3. Huizenjacht

In dit SBS-programma, wat in september elke werkdag werd uitgezonden, helpt het team van Huizenjacht woningzoekenden aan hun droomhuis. Van Drunen tot in Groningen en van Den Haag tot in Oegstgeest. Raad mee met de deelnemers naar de mogelijke vraagprijs van een zojuist bezichtigd huis en gluur lekker binnen in luxe huizen van BN’ers. Het hele seizoen is online via de SBS-website te bekijken.

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Basishypotheek

Een basishypotheek is een standaardhypotheek die onder standaardcondities wordt verstrekt. Het leningbedrag is in dit geval gelijk of minder dan 75% van de executiewaarde van de woning. Een basishypotheek wordt …