20,5 miljoen euro beschikbaar voor woningisolatie

1 september 2016

Wilt u uw huis isoleren? Vraag dan nu subsidie aan. De Rijksoverheid maakt vandaag bekend dat er vanaf half september in totaal 20,5 miljoen euro beschikbaar is voor woningisolatie.

Hoe komt u in aanmerking voor subsidie?

De overheid subsidieert maximaal 20 procent van uw isolatiekosten. Voorwaarde is dat u minimaal twee delen van het huis isoleert. Bijvoorbeeld het dak en de spouwmuur. Huiseigenaren die dat doen, kunnen vervolgens subsidie aanvragen voor andere energiebesparende maatregelen, zoals isolerende deuren en energiezuinige kozijnen. Wanneer een woningbezitter zijn hele huis energiezuinig maakt, krijgt hij 4.000 euro subsidie extra.

Ook voor VVE’s

De regeling geldt ook voor Verenigingen van Eigenaren. Appartementseigenaren kunnen bovendien subsidie aanvragen voor energieadvies en het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Rentegarantie

Een rentegarantie is een hypotheekofferte waarin de aangeboden rente voor een bepaalde periode wordt gegarandeerd, zonder dat bekend is om welke woning het gaat. Dit wordt officieel een rentegarantie genoemd.