110.000 kijkers op Openhuizendag

3 oktober 2012

HOUTEN – Afgelopen zaterdag was het landelijke Openhuizendag. In totaal hebben zo’n 110.000 mensen een huis bezichtigd dat de koop staat, zo liet de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) na afloop weten. Zo’n 40.000 huizen van zowel de NVM-, LMV- als ERA-makelaars werden opengesteld voor bezichtiging.

Gemiddeld kreeg iedere openstaande woning zaterdag drie kijkers op bezoek, echter is bij één op de zes huizen niemand langs geweest. Cijfers van de NVM tonen dat er op dit moment zo’n 160.000 huizen te koop staan in Nederland, waarvan 120.000 bij NVM-makelaars. Laatst genoemde makelaar is zeer tevreden met het hoge aantal bezoekers van afgelopen zaterdag.

“Het feit dat potentiële kopers zich weer in groten getalen gaat oriënteren, geeft aan dat de markt weer in beweging lijkt te komen”, aldus NVM-voorzitters Ger Hukker. “Mensen realiseren zich dat dit wel eens hét moment zou kunnen zijn om een huis te kopen.”

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Splitsingsakte

Door middel van een door de notaris opgestelde splitsingsakte ontstaat het appartementsrecht. Deze akte dient in de openbare registers ingeschreven te worden.