Top 3 huizensites (buiten Funda)

13 juni 2017

Huurwoningwebsite Pararius gaat de concurrentie aan met Funda, door niet alleen meer huurhuizen maar ook koopwoningen in hun aanbod op te nemen. Ze zijn op het moment de grootste site in Nederland voor woningverhuur en willen meer. Hoe ze dat gaan bereiken? Onder andere door makelaars straks for free woningen te laten plaatsen op de site. Hypotheekrente.nl somt nog eens drie huizensites voor je op die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

1. Jaap.nl

Aanbod: 132.000 koopwoningen

Deze strak en mooi vormgegeven website presenteert zichzelf als ‘de eerlijke huizensite’ en heeft een bijna even groot aanbod als de concurrent Funda. Naast makelaars kunnen ook huisbezitters zelf hun koopwoning erop zetten. Jaap geeft handige extra info, zoals de prijsontwikkeling van het aangeboden huis. Ook biedt Jaap uitgebreide informatie over de buurt waarin het huis staat.

2. Huizenzoeker.nl

Aanbod: 140.000 koopwoningen

Deze website heeft een groot, maar niet per se uniek aanbod. Ze bundelt het aanbod van verschillende huizenwebsites en biedt de mogelijkheid om een eigen account aan te maken, waardoor je op de hoogte blijft van wijzigingen in je bewaarde woningaanbod. Daarnaast presenteert de website onder het tabblad ‘Cijfers & Trends’ interessante info over de trends op de woningmarkt in Nederland, in de provincie en zelfs per plaats.

3. RE/MAX

Aanbod: 1000 (in Nederland)

Deze website maakt onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van zelfstandige RE/MAX makelaars. Het is een huizenwebsite die zich richt op mensen die op zoek zijn naar een koop- of huurwoning in het buitenland. Via de site kun je woningen zoeken in maar liefst 103 landen en zo’n 100.000 makelaars wereldwijd zijn verbonden aan de organisatie. Via een eenvoudig menu kun je browsen door het aanbod per land.

Auteur: Francis Boer

Over hypotheken

Economisch eigendom

Bij economisch eigendom heb je dezelfde rechten en plichten als bij een juridisch eigendom en draag je het risico van waardevermindering en tenietgaan van de zaak. Je bent in dit …