Zakelijke hypotheekrente

Denk je erover om te investeren in een bedrijfspand? Dan kun je ervoor kiezen om een zakelijke hypotheek af te sluiten om deze aankoop (deels) te bekostigen. Een van de belangrijkste aspecten bij het vergelijken van meerdere zakelijke hypotheken, is de rente van de bedrijfshypotheek. De hoogte van de zakelijke hypotheekrente beïnvloedt namelijk direct hoeveel je in totaal kwijt bent aan de financiering van uw bedrijfspand.

Overzicht rentes bedrijfshypotheken

Om snel per aanbieder de zakelijke hypotheekrente vast te stellen, biedt hypotheekrente.nl een overzicht van de rentes van bedrijfshypotheken. In dit overzicht vind je de actuele rentes van een groot aantal betrouwbare verstrekkers van zakelijke hypotheken. Ons overzicht toont de zakelijke hypotheekrentes van meer dan 40 hypotheken.

Omdat we de rentetarieven van de zakelijke hypotheken automatisch elk uur bijwerken, heb je altijd beschikking over de meest actuele cijfers. Hierdoor kun je eenvoudig de aanbieder met de laagste rente voor een bedrijfshypotheek vinden. Heb je bedrijfshypotheek gevonden die bij je past? Dan kun je op hypotheekrente.nl ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen met een adviseur.

Opbouw rente bedrijfshypotheek

De rente van een zakelijke hypotheek bestaat uit een de volgende onderdelen:

  • Basisrente: de kosten voor het inkopen van geld op de geldmarkt.
  • Kapitaalkosten: kosten die de bank rekent om de kapitaalbuffer op peil te houden.
  • Marge: de winstmarge voor de hypotheekaanbieder.
  • Operationele kosten: een vergoeding voor de kosten van onder andere het personeel, de systemen en het kantoor van de aanbieder van de hypotheek.
  • Risicokosten: kosten om het risico dat je de hypotheek niet aflost te dekken. Hoe beter de financiële staat van je bedrijf, hoe lager deze kosten zijn.

Variabele onderdelen bedrijfshypotheek-rente

De risicokosten die verwerkt zijn in de rente van de zakelijke hypotheek, zorgen dat het exacte rentepercentage van een bedrijfshypotheek afhankelijk is van de financiële situatie van je bedrijf. Als je bedrijf financieel gezond is, betaal je minder rente dan wanneer je bedrijf in financieel zwaar weer verkeert. Een ander variabel onderdeel van de zakelijke hypotheekrente is de loan-to-value ratio. De loan-to-value ratio is de verhouding tussen de hypotheek en je eigen inbreng bij de financiering van het bedrijfspand.

Vaste of variabele rente

Bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek kun je kiezen voor een vaste of een variabele rente. Door de zeer lage rentestand van dit moment, kiezen veel bedrijven ervoor om de rente voor een langere periode vast te zetten. Het voordeel hiervan is dat je tijdens de rentevaste periode blijft profiteren van de lage rente als de aanbieders hun nieuwe rentetarieven verhogen. Je kunt ook kiezen voor een variabele rente. De hoogte van de rente is dan afhankelijk van het tarief waarvoor de geldverstrekker geld inkoopt: de Euro Interbank Offered Rate.

Overige kosten

De maandelijkse hypotheeklasten zijn niet de enige kosten waar je als ondernemer rekening mee moet houden. Zo krijg je bij de aankoop van een bedrijfspand ook te maken met taxatie- en notariskosten. Bovendien dien je rekening te houden met jaarlijks terugkerende kosten zoals de WOZ-belasting, opstalverzekering en onderhoudskosten.

Waar kunnen we je mee helpen?