Klik hier om WhatsApp te openen

Nationaal Energiebespaarfonds van start

HOUTEN – Sinds afgelopen dinsdag is het voor huiseigenaren mogelijk om goedkoop geld te lenen om hun huis energiezuiniger te maken. De lening wordt verstrekt vanuit het Nationaal Energiebespaarfonds, dat tot stand kwam met financiële bijdragen van de Rijksoverheid, Rabobank en ASN Bank. 

Via ikinvesteerslim.nl kunnen particuliere eigenaren van bestaande woningen een lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Hierbij gaat om aanpassingen als het isoleren van de woning, de aanschaf van dubbele beglazing, of installatie van een zuinige HR-ketel. Het Nationaal Energiebespaarfonds verschaft lening van €2.500 tot €25.000 met een looptijd van 7 tot 10 jaar. De looptijd is afhankelijk van de hoogte van de lening. Het rentepercentage bedraagt 3,4% tot 3,8%.

Ook zonnepanelen kunnen aangeschaft worden met behulp van bovengenoemde lening. Wel geldt hierbij dat niet meer dan 50% van het leenbedrag mag worden besteedt aan een zonnestroomsysteem. De overige 50% dient gebruikt te worden voor energiebesparende maatregelen. 

In oktober vorig jaar kondigde Minister Blok van Wonen het Nationaal Energiebespaarfonds al aan, maar toen moest het bespaarfonds nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie en de Autoriteit Financiële Markten. Afgelopen dinsdag werd de lening dan echt beschikbaar voor Nederlandse huizenbezitters. 

 

Bron: Vereniging Eigen Huis

Waarmee kunnen we je helpen?